tuin2

Natuurlijke tuin

Rondom deze nieuwbouwwoning is een sfeervolle groene tuin gecreëerd waarbij een mooie combinatie is gemaakt van moderne elementen en weelderige beplanting. Houten elementen in combinatie met harde materialen zorgen voor een mooi contrast.

Extra spannend zijn de patroontegels die zijn toegepast onder de lamellen overkapping. Deze overkapping zorgt voor een heerlijke plek in de schaduw tijdens de warme zomerdagen.

Vrijgekomen grond is hergebruikt door het aanbrengen van een aantal hoogteverschillen in de tuin. Er is een groene heuvel ontstaan waardoor er extra privacy is gecreëerd

Genieten uit eigen tuin

Naast de sfeervolle zitplekken is er veel ruimte gemaakt voor groen. Verschillende texturen en bloeiwijzen van de beplanting zorgt elk jaargetijde voor een boeiend geheel. Door het toepassen van eetbare planten geeft de tuin daarnaast ook nog iets terug.

Verstopt tussen het groen is van een oude boot een zandbak gemaakt. Een slinger paadje door het groen en een groot grasveld maken van deze tuin de ideale speelplek voor kinderen.

”Tijdens de uitvoering was er veel ruimte om in onderling overleg tot aanpassingen van het ontwerp te komen. Het resultaat is erg geslaagd, niet alleen naar mijn eigen oordeel; ik heb veel positieve reacties vanuit de omgeving ontvangen.”

Renske Bakker